November 14, 2011

12.11.2011. KORNATI, ŠIPNATA

Da se naš dragi Seb ne muči prevest ću i dopuniti njegov post.

Vikend 12/13. 11. 2011 napravili smo izlet na Kornate kojeg smo iskoristili za photoshooting tj. kako bi napravili promocijske materijale za SL 5.2 u čarobnom jesenskom okružju Kornata.
Sébastien, David, Kristina i ja (Draško) u subotu prijepodne krenuli smo iz Pakoštana. U pratnji smo imali gumenjak pa smo se izmjenjivali na katamaranu. Bilo je lijepe bure 15-20 kts. Kako smo se približili Žutu vjetar se potpuno ugasio. Nakon Velike Proverse ponovno smo mogli zajedriti i za tili čas stigli smo u uvalu Šipnata na početku otoka Kornat.


U uvali Šipnata smjestio se naš dragi prijatelj Vid koji vodi bivši restoran Solana. (vidi: slika iznad) To više nije restoran već mala oaza za nautičare u zimsklim mjesecima (i ljetnim, ali taj nam dio sad nije interesantan :-). Cijele zime čeka vas topla kuća, a ako ste gladni, sigurno da će vas Vid i nahraniti. Tradicionalno za sve najavljene goste, čeka vas domaći kruh s maslinama. O tom se kruhu već priča i u širim nautičkim krugovima!
Cijena smještaja je simbolična, sobe su fenomenalne, atmosfera još bolja!

Nas je za večeru počastio lignjom od preko kilu "na Viški" s krumpirom. Sve smo stamanili. Odlično. Dugo u noć grijali smo se uz peć, igrali mozgalica i umirali od smjeha. Ispili smo i koju kapljicu previše :-).

U nedjelju su došli najmlađa nada katamarandžija u Hrvatskoj Marin, i Maca s teleobjektivom :-)
U nedjelju je bilo nešto manje vjetra, ali opet dovoljno za odličnu igru i dobre materijale. Nakon neponovljivog fažola i toplog domaćeg kruha, bilo je vrijeme da se uputimo nazad u Pakoštane. Sunce zalazi jako rano. Već oko 16:30 :-(
Dobrog vjetra (na spi cca 13-15 kts brzine) smo nakon Proverse imali skroz do kraja Pašmana  kad se zapad jako zacrvenio, zaljubičastio i zanaranđastio...(ako postoje te riječi). Tad smo ostali bez vjetra i morali smo u remuć. U Pakoštane smo pristali u 17:15. Mrak i smiraj. Neopisivo!

Ludi vikend! Planiramo bar još jednom do Vida s katamaranom, ali ovaj put iz Primoštena s Capricornom :-) I svi su dobrodošli da se priključe.
Nadam se da će slike brzo gore, ima ih fantastičnih, jedva čekam!

No comments:

Post a Comment